Groentesommelier®


Groenten zijn in een gerecht minimaal zo belangrijk als de overige ingrediënten. Met andere woorden, de spinazie die je serveert bij een gerecht dient net zo fantastisch te zijn als het stukje vis of vlees waar het bij wordt geserveerd. Om dit te kunnen, heb je kennis nodig. Kennis van verschillende smaken, inkoop, bewerking, bewaring, verwerking, bereiding en presentatie van groenten. Een bijkomende factor is de smaakcombinatie en de vraag wat de groenten doen tijdens het bereidingsproces.

Guus: Door de jaren heen werkte ik als cuisinier in gerenommeerde restaurants en hotels in binnen- en buitenland. AGF is de motor van de keuken. Samen met de drang om altijd meer te willen weten door te lezen, leren, zien, proeven, luisteren en te experimenteren, heb ik ook de drang ontwikkeld om mijn kennis te delen. Want dat is zeker zo belangrijk als het vergaren van kennis. Het zijn van Groentesommelier® ontstond uit het feit dat ik AGF bijzonder waardeer in al zijn facetten. Het gevoel dat je mensen kunt helpen van grond tot mond. Weten waar het begint. Wie zoekt het juiste zaadje? Wie ontwikkelt dit verder door? Wie begint met de teelt? Wie neemt het af? En voor welke doelgroep is het product bedoeld? Door op elke markt te opereren, kom je al snel tot de conclusie dat dit niet altijd aan elkaar is gekoppeld. Een consument denkt nog wel eens anders dan de teler en de teler heeft vaak weer een andere gedachtegang dan de groothandelaar. Dat is waar ik als Groentesommelier® kan helpen. Wij werken tussen de linies om AGF de plek op het bord te geven waar het door iedereen in alle markten wordt gewaardeerd.

De voorliefde van AGF zit in mijn bloed. De smaken, cultuur en mogelijkheden interesseren mij dan ook op een geweldige manier. Het houdt mij bezig en zal mijn nooit meer loslaten. Wat belangrijk is, is dat we dan ook de kennis overdragen aan mensen die dezelfde interesse hebben, de interesse willen krijgen of de kennis gewoon nodig hebben. Het komt recht uit het hart en heeft een belangrijke kernwaarde: passie voor het product!