Guus Vredenburg, Food Things:

"Met AGF kun je heel veel smaken creëren"

 

"Dat AGF smaak heeft zijn we het allemaal over eens. Dat het gezond is en er een positieve trend is om het te eten ook. Geweldig dat we het beleven dat AGF een serieuze toevoeging is op het bord", vindt Guus Vredenburg van Food Things. "Dat willen we graag zo houden en de volgende stap zetten. Nu kiest een consument/chef met name op smaak en zet gezondheid meestal op plek twee in de overweging om het te gebruiken. Gezondheid is belangrijk voor ons allemaal, maar het heeft niet gelijk het imago dat het smaakvol is. Verkoop van AGF als pil zet ik dan ook mijn vragen bij.

Hij vervolgt: "Neem eens een kijkje in de boekhandel bij kookboeken en gezondheid en de AGF vliegt je om de oren. Positief natuurlijk dat er erkenning voor de gezonde waarde van de AGF is. Toch stel ik bij het overladen van boodschappen met 'gezondheid' af of dit daadwerkelijk gaat werken. Ieder weldenkend mens weet dat AGF zeer gezond voor je is.

Lekker - prettige herinnering
"Laten we eens kijken naar de smaak! Als mensen iets 'lekker' vinden blijft dat hangen als een plezierige herinnering die je wil herhalen. Een goede chef weet dit, gasten komen terug om nogmaals zo te genieten van jouw gecreëerde smaak, een herinnering die dan ook wordt gedeeld op verjaardagen, social media, op het werk en iedereen die het wil weten. Op deze manier worden ambassadeurs gemaakt. Niets is sterker als de smaakherinnering zowel goed als slechte ervaringen hiermee. Denk maar eens aan de laatste keer dat je ergens geweldig hebt gegeten, het water loopt je in de mond! Heerlijk, een prettige herinnering.

Combinaties
Daar kom ik op het onderwerp: heerlijk, watertandend, smaak, AGF, umami! Veel AGF producten zitten boordevol met glutamaten een essentieel aminozuur dat een smaak verrijkende werking heeft. De eenvoudige voorbeelden van een gerijpte tomaat welke een geweldige tomatensoep maakt of in combinatie met iets Parmezaan kaas een wereld van smaak geeft. Probeer de volgende combinatie maar eens: broccoli, met shiitake en een scheutje sojasaus: Een knal van smaak."

Meer smaak

"De combinatie champignons met gedroogde ham en gebakken uitjes: je hoeft er niets meer aan te doen. Zo kan ik nog wel even doorgaan met eenvoudige combinaties en soms complexere combinaties, maar alles geeft meer smaak. Door de natuurlijke stof glutamaten versterkt de smaak en kan er aan gerechten 20% minder zout, suiker of vet worden toegevoegd. Tevens wordt de smaak verhoogd met de AGF/glutamaten/umami en is de mogelijkheid gecreëerd om met AGF minder vis of vlees te gaan gebruiken. Want de AGF zijn de smaakmakers en herinneringen van heerlijk. Er ligt een wereld van smaak open voor de AGF een wereld die vol smaak en gezondheid zit."

6 maart een masterclass smaak

"Food things! geeft masterclasses Umami over de smaak van nu en de toekomst, unieke kansen voor recepturen en gezondheid. Wij organiseren 6 maart in Baarn weer onze volgende masterclass umami. Informatie staat hierover op onze website." www.foodthings.nl/agenda 

Publicatiedatum AGF.nl : 23-2-2017