Agenda


16 april 2018 Masterclass Umami

Op maandag 16 april 2018 organiseert Food Things! een masterclass Umami. Maak kennis met de mooie smaak Umami, ontdek welke producten Umami bevatten en leer deze te combineren om de smaak nog meer naar voren te laten komen. We beginnen met de Japanse oorsprong van Umami maar al snel maken we de overstap naar de producten van dichterbij die net zo veel Umami bevatten.

 

Tijdens een ca. 4 uur durende masterclass  leert Guus Vredenburg je de smaak Umami kennen en herkennen. Theoretische kennis van de smaak wordt aangevuld met een uitgebreide (sensorische) proeverij waarin je zelf ervaart hoe de smaak Umami proeft en hoe je die door de juiste combinaties van producten kunt versterken. De masterclass wordt afgesloten met een 3 gangen Umami lunch.

 

De volgende onderwerpen komen o.a. uitgebreid aan bod:

 • De oorsprong van Umami
 • Theorie van Umami
 • Umami versterken
 • Gezondheid
 • Zout en suiker reductie
 • Toepasbaarheid in eigen product en/of keuken

Prijs: € 97,50 (excl. btw)

Locate: Boerderijlokaal van Hoeve Ravenstein te Baarn

Aanmelden? Stuur een mail naar info@foodthings.nl met vermelding van je naam, adres en telefoonnummer.

 

Het is ook mogelijk de Umami masterclass "in house" te verzorgen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Wie gingen u voor: Euroma, Stegeman, La Place, Aware, Green Yard, Wageningen UR Bleiswijk, Surplus, Avebe, Marel, Seafood Parlevliet, Scelta en Euroma

Commentaren: 2
 • #2

  Mariska Kersjes-van Haeften (donderdag, 23 februari 2017 10:34)

  Een zeer inspirerende sessie over Umami en de mogelijkheid die Umami geeft om met minder zout, suiker en vet een super lekkere smaak te creeren. Zeker een aanrader voor iedereen die met Food bezig is.

 • #1

  Cindy weber (vrijdag, 03 februari 2017 19:55)

  De workshop Umami is zeer interessant en on trend gezien de zoutreductie in producten. Guus Vredenburg kan boeiend vertellen en de proeverij met umami producten is echt een eyeopener, toepasbaar in zowel werk als prive.